Klädbytardagen

Klädbytardagen 2016 glad

Klädbytardagen 2017 äger rum den 1:a april.

Lämna in dina gamla plagg: 09:30 – 12.00
Prova & välj nya plagg: 13.00 – 15.00
Plats: Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13A
Klädbytardagen anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.

Planeringsträff 1:a mars kl. 18.00

Vill du hjälpa till på Klädbytardagen? Välkommen på planer­ingsträff i Föreningarnas Hus!

Om Klädbytardagen

På Klädbytardagen kan du förnya din garderob på ett miljösmart och roligt sätt. Och! det är superenkelt: Ta med dig max 5 fina och fräscha plagg. För varje plagg får du en biljett och kan byta till dig 5 nya plagg.

2016 arrangerades Klädbytardagen på 113 platser i Sverige. Det var sjunde året i rad som evenemanget gick av stapeln och i Örebro deltog 206 personer. 663 plagg bytte ägare och kläderna som blev kvar skänkte vi till Bra och Begagnat. I samband med evenemanget hölls Workshop i Re-Design där man kunde lära sig att sy om, laga och piffa sina gamla kläder och accessoarer. Dessutom föreläste Antonio Hannas om bomullsodling i Syrien och Sarah Nilsson berättade om klädtillverkningens belastning på miljön.

Se bilder från albumet ”Klädbytardagen 2016”  (på vår facebooksida)!

Mer information om Klädbytardagen: