Vårkollen följs av Försommarkollen – ut och spana den 5-6 juni!

Var du en av dem som under valborgshelgen rapporterade in hur långt tussilago, blåsippor och vitsippor hade kommit i sin blomning? Resultatet av din och alla andras insatser i Vårkollen finns att läsa på följande länk: Vårkollen visar att våren är sen.

En ny chans att hjälpa forskarna att se hur växter påverkas av klimatförändringarna finns den 5-6 juni, när Vårkollen följs av Försommarkollen. Liten blåklocka, liljekonvalj, prästkrage, rönn, hägg och syrén ska då observeras och rapporteras in. All information och instruktioner för rapporteringen hittar du på följande länk: Försommarkollen.

Bild på syrénbuske

Syrén är en av de arter vars blomning rapporteras in under Försommarkollen, trots att det inte är en vild växt. Foto: Karin Gustafsson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.