#fridaysforfuture vid Rådhuset

Från och med i september nu i höst (hittills 13 fredagseftermiddagar) har @klimatfredag s manifestationer pågått vid trappen utanför Rådhuset i Örebro. En kulmen nåddes 30/11 då många tusental personer demonstrerade för klimatet runt om i världen. I Sverige pågick manifestationer i över 100 kommuner. Det är Greta Thunberg en svensk 15-årig skolelev som startat detta stora upprop att politiker och vi alla ska välja klimatet och dess framtid först. Hon har uppmärksammats i media världen över och blev nu senast inbjuden att tala på FNs COP24-möte i Katowice Polen. 

Naturskyddsföreningen är med och demonstrerar varje fredag. Du är välkommen med:  kl 15-17 är tiden. Det finns ett Facebook-event som uppdateras varje vecka. Där kan du säga att du vill komma eller är intresserad. 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.